Dăncilă, anunț așteptat de mii de bugetari! Vezi ultimele sale declarații

Viorica Dăncilă a anunțat că va fi deblocată plata salariilor angajaților din ministerele Mediului, Energiei și Relația cu Parlamentul, precum și din instituțiile subordonate. Foto: news.ro

Guvernul condus de Viorica Dăncilă s-a reunit într-o ședință extraordinară în această dimineață iar premierul României a făcut câteva anunțuri importante. Dăncilă a spus că angajații din ministerele Mediului, Energiei, din Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul şi din instituţiile subordonate își vor primi salariile.

,, Am convocat o ședință extraordinară de Guvern pentru a adopta soluții urgente care nu suportă amânare. În primul rând, vom debloca plata salariilor angajaților din Ministerele Mediului, Energiei și Relația cu Parlamentul, precum și din instituțiile subordonate. Resping ferm abordarea domnului președinte Iohannis, având în vedere că oamenii sunt cei care au de suferit din cauza jocului electoral. Cetățenii ne-au acordat votul pentru a lua măsuri și a găsi soluții la problemele lor, nu pentru a asista la tactici de campanie fundamentate de interese politice”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit dcnews.ro. „Guvernul continuă activitatea! Nu avem timp de pierdut cu polemici politice”, a mai precizat Dăncilă.

Premierul a anunțat și adoptarea unei ordonanțe de urgență privind alegerile prezidențiale, care îi vizează pe românii din Diaspora. Astfel, va fi acordat un nou termen până la care românii din Diaspora se pot înscrie în registrul pentru vot prin corepondență la scrutinul alegerilor prezidențialele din această toamnă. “Acest termen va fi extins până la 15 septembrie pentru a dat posibilitatea românilor să se înscrie în registrul electoral. Această ordonanță pe care o adoptăm prevede și modalitatea de desemnare a președinților secțiilor de votare din străinătate, precum și alocarea de bani pentru plata acestora. Guvernul face tot ce este necesar pentru cât mai buna organizare a alegerilor prezidențiale”, a spus Viorica Dăncilă.