Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu! Vezi care a fost motivul

Ecaterina Andronescu a spus, după scandalul legat de cazul de la Caracal, că ea a învăţat de acasă să nu se urce cu un străin în maşină. A fost declarația pentru care Viorica Dăncilă a decis să o demită. Foto: Facebook

Ecaterina Andronescu a fost  demisă din Guvern de Viorica Dăncilă! Premierul a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Andronescu nu va mai fi ministrul Educației, după declarațiile pe care le-a dat joi în cazul de la Caracal.

Viorica Dăncilă a anunțat pe Facebook faptul că a demis-o pe Ecaterina Andronescu. Foto: facebook.com/v.dancila
„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal. Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a anuntat Dancila pe Facebook.
Demiterea Ecaterinei Andronescu vine după ce aceasta a spus,  într-o emisiune televizată  despre cazul Caracal, că ea a fost educată să nu se urce cu străini în mașină. „Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, este declaratia care a adus demiterea ministrului Educatiei.
Într-o intervenție la Romania TV, Ecaterina Andronescu a spus că nu a vorbit cu premierul Dăncilă despre demiterea sa și că un coleg a fost cel care a informat-o. ,,Eram într-o ședință când un coleg m-a chemat și mi-a spus să mă uit la televizor. Tocmai se anunța faptul că am fost demisă. Am văzut că anunțul l-a făcut Viorica Dăncilă pe Facebook. Nu am vorbit nimic cu premierul despre acest lucru”, a vrut să precizeze Ecaterina Andronescu.