18 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Dan Nica, noua propunere de comisar european

Comitetul Executiv al PSD a decis ca Dan Nica să fie noua propunere pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Foto: caleaeuropeana.ro

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, este noua propunere a guvernului condus de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european pentru Transporturi, scrie digi24.ro. Această decizie a fost luată în Comitetul Executiv al PSD, care a votat în unanimitate  propunerea făcută personal de premierul Viorica Dăncilă.

Printre propunerile discutate în CEX s-a aflat și numele lui Victor Negrescu, cotat cu șanse mari și susținere la Bruxelles pentru postul de comisar european. El însă nu a mai fost supus la vot în ședința PSD. Astfel, noua propunere va fi înaintată de către premierul Viorica Dăncilă către Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Dan Nica este al doilea candidat propus de Guvernul României pentru postul de comisar european, după ce Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European a respins săptămâna trecută prin vot candidatura Rovanei Plumb.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns