Dan Dragulin, primarul din Călăraşi, a fost afectat de pulberile în suspensie provenite de la groapa ilegală de gunoi Ulmeni, care amplifică răspândirea covid

Foto: bursa.ro
Foto: bursa.ro
  • Articol preluat de pe bursa.ro

Primarul în funcţie din Călăraşi, Daniel Drăgulin (PNL), în vârstă de 59 de ani, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că Drăgulin era internat la Institutul ,,Matei Balş” de miercurea de dinaintea alegerilor locale şi avea şi alte probleme de sănătate, dar ,,nu atât de grave”.

Drăgulin era lider al PNL Călăraşi şi vicepreşedinte al PNL. Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că Drăgulin a murit luni dimineaţă, la Institutul ,,Matei Balş”.

“Dan Drăgulin, bunul nostru coleg şi prieten a pierdut bătălia pentru viaţă în Spitalul Matei Balş. A fost infectat cu coronavirus. El nu a mai putut în ultima săptămână să participe la campanie şi după terminarea alegerilor a luptat cu boala şi, din păcate, a decedat în cursul acestei dimineţi. E o pierdere mare pentru noi, Dan Drăgulin a fost foarte bun coleg, un om care a avut rezultate deosebite în administraţie şi această pierdere o resimţim din greu”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a spus că Drăgulin era internat de miercurea de dinainte de alegerile locale şi avea şi alte probleme de sănătate, ,,nu atât de grave”.

,,Domnul Drăgulin era un om în putere, un om în activitate, un care şi-a exercitat şi funcţia de preşedinte al filialei PNL Călăraşi, funcţia de primar şi-a exercitat-o în cele mai bune condiţii. Nu ştii niciodată ce efecte are virusul şi e clar că provoacă decese. Noi am ținut legătura cu domnul director Streinu-Cercel permanent, am fost informat de evoluţia stării de sănătate, de faptul că a avut forme grave de manifestare şi din nefericire s-a produs acest deznodământ”, a mai spus premierul.

Asociaţia Cetăţenească Ulmeni aduce la cunoştinţă faptul că groapa ilegală de gunoi de la Ulmeni Călăraşi a luat fiinţă începând din septembrie 2019 odată cu venirea la guvernare a cabinetului Orban, iar până în prezent a ajuns să acumuleze o cantitate de peste 200.000 tone de deşeuri proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti şi a oraşului Voluntari, munţii de gunoaie depăşind 20 m înălţime.

Dezastrul ecologic fără precedent produs în România cu efectul contaminării şi îmbolnăvirii în masă a populaţiei din Olteniţa-Ulmeni Călăraşi ca urmare a depozitării deşeurilor municipale direct pe sol, fără cea mai mică protecţie prevăzută de lege, a fost confirmat de studii de sănătate publică întocmite de societăţi specializate care au ridicat probe de sol, apă şi au investigat aerul poluat, confirmând că groapa de gunoi ilegală din Olteniţa-Ulmeni Călăraşi contaminează populaţia cu factori de mediu dăunători.

În ceea ce priveşte aerul s-au înregistrat depăşiri ale valorilor maxim admise la parametrii pentru pulberi totale în suspensie, amoniac şi hidrogen sulfurat. Pulberile totale în suspensie produc infecţii respiratorii şi boli aerogene (difteria, scarlatina, tuberculoza, pneumonia, tusea convulsiva etc.), viroze (gripa, guturai, rujeola, varicela, oreion, SARS-COV19 etc.) şi micoze pulmonare.

Ca şi alţi cetăţeni care sunt expuşi contaminării cu substanţe periculoase ca urmare a depozitării ilegale a deşeurilor provenite din Mun. Bucureşti şi oraşul Voluntari la groapa ilegală de gunoi Ulmeni, Călăraşi, primarul din Călăraşi a fost şi el la rândul lui expus acestor pulberi în suspensie care i-au crescut riscul de contaminare cu covid şi au dus la agravarea stării de sănătate după această contaminare.

Aşa cum arată articolele de presa cât şi cetăţenii afectaţi de contaminare reuniţi în Asociaţia Cetăţenească Ulmeni, beneficiarii reali ai gropii ilegale de gunoi din Ulmeni Călăraşi sunt Nelu Iordache, prieten vechi cu premierul Orban alături de Florentin Pandele şi fostul primar al Bucurestiului Gabriela Firea, protejaţi de fosta şefă a Gărzii Naţionale de Mediu Gabriela Dorojan şi de adjuncta acesteia, Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea dar şi de actuala şefă a aceleiaşi instituţii, Mărioara Artemis Gatej .

Articolul este preluat de pe bursa.ro:

https://www.bursa.ro/proiect-editorial-sustinut-de-asociatia-cetateneasca-din-ulmeni-calarasi-dan-dragulin-primarul-din-calarasi-a-fost-afectat-de-pulberile-in-suspensie-provenite-de-la-groapa-ilegala-de-gunoi-ulmeni-care-amplifica-raspandirea-covid-46688042