23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Dan Barna: Voiculescu a făcut şi face tot ce este posibil pentru suplimentarea numărului de paturi la ATI

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat aseară că lipsa locurilor la ATI constituie o problemă complexă cu care se confruntă, în acest moment, sistemul de sănătate, dar a subliniat că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, face în continuare tot ce este posibil pentru a putea suplimenta numărul de paturi la terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19 aflaţi în stare gravă.

“Practic, numărul de paturi pe ATI a fost într-o permanentă creştere, adică este o limită de sistem pe care o tot confruntăm şi pe care o tot depăşim de la o zi la alta, pentru că e important să fim mereu cu un pat peste numărul de cazuri. (…) A făcut tot ce putea să facă şi în continuare face lucrul acesta, aici nu cred că pune cineva la îndoială şi dedicaţia şi asumarea pe care Vlad Voiculescu o are faţă de această situaţie şi faţă de întreaga pandemie”, a declarat Dan Barna în cadrul unei transmisiuni la Digi 24.

Acesta a subliniat încă o dată cât de importantă este  respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, în condiţiile în care presiunea pe sistemul de sănătate este împinsă spre maximum în acest moment.