Dan Barna rămâne la conducerea USR: Trebuie să strângem rândurile

Foto: hotnews.ro

Dan Barna a anunțat că va rămâne la conducerea USR, după ce peste 70% dintre membrii USR care au votat într-un scrutin intern au optat ca el să rămână președinte al partidului, potrivit hotnews.ro.

“Peste 7.800 de membri consideră că trebuie să continuăm. Decizia membrilor USR este clară, neechivocă – trei sferturi dintre ei au decis că trebuie să continuăm și să mergem mai departe pe acest drum pe care ni l-am asumat. Trebuie să strângem rândurile, iar voturile de la europarlamentare și de la turul I al alegerilor parlamentare ne obligă să consolidăm și să construim perspectiva pentru alegerile locale și parlamentare”, a spus Dan Barna.

Membrii USR au votat, timp de cinci zile, începând de vineri, pentru a decide dacă Dan Barna va rămâne președinte al partidului. Votul online vine după ce Barna a ratat intrarea în turul al doilea al alegerilor. Dan Barna spunea că își va da demisia de onoare dacă membrii USR vor decide că trebuie să plece.

Mai mulți membri au cerut demisia liderului formațiunii, Dan Barna, printre aceștia numărându-se și Cosette Chichirău și Tudor Benga. În urma discuțiilor, Barna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid.

În prima sa reacție după eșecul de la prezidențiale, Dan Barna a declarat că își asumă întreaga responsabilitate pentru că nu a reușit să intre în turul al doilea, alături de Klaus Iohannis.