Dan Barna, critici pentru ministrul de Interne! Vezi detalii

Foto: psnews.ro

Preşedintele USR, Dan Barna, susține că măsurile speciale impuse în contextul pandemiei de coronavirus riscă să fie ,,prelungite artificial” prin decizia de a trimite poliţiştii să interacţioneze masiv cu categorii vulnerabile, scrie Agerpres.

,,Starea de urgenţă trebuie să rămână un act excepţional şi să nu se prelungească nicio secundă mai mult decât e nevoie. Am spus deja în intervenţiile publice de zilele acestea că vom vota pentru decretul care prelungeşte starea de urgenţă. Facem asta pentru că este evident că nu am trecut de faza cea mai grea a pandemiei şi e nevoie în continuare de măsuri speciale. Însă ele nu trebuie prelungite artificial prin decizii luate pe baza unor calcule politice care riscă să producă pagube mult mai mari decât orice beneficiu de moment. O astfel de decizie a fost luată aseară de ministrul Marcel Vela de la Interne, care a anunţat că, de Paşti, trimite poliţiştii să interacţioneze masiv exact cu acele categorii vulnerabile care trebuie protejate”, a scris liderul USR într-un mesaj pe Facebook.

Dan Barna a mai precizat că  decizia ministrului de Interne este ,,pe cât de populară, pe atât de greşită”. ,,Strategia anunţată de ministrul Vela nu face decât să pună la îndoială exact elementul central al mesajului de luptă împotriva Covid-19: distanţarea socială. Prin crearea de excepţii riscăm să creăm premise de extindere a epidemiei şi, în consecinţă, să risipim iresponsabil tot efortul făcut de români în ultima lună de zile”, a mai scris Dan Barna pe rețeaua de socializare.