Dan Barna câștigă un nou mandat de preşedinte al USR

Foto: evz.ro

Dan Barna a fost ales preşedinte al partidului Uniunea Salvați România pentru un nou mandat. Preşedintele USR a fost ales prin vot electronic secret de către toţi membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate şi legitimitate.

Scrutinului intern, desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie, a adus 6097 din voturi (65.75%) pentru candidatul Dan Barna, la vot au participat 9314 membri USR.

Cosette Chichirău și Alexandru Surcel, contracandidații lui Dan Barna, au obținut 2907 (31.35%) și respectiv 269 (2.90%) dintre voturilor membrilor USR.

Mandatul preşedintelui USR este de maximum 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

Rezultatul scrutinului intern va fi validat de Congresul USR care va avea loc la Timișoara pe 14 septembrie. În cadrul Congresului de la Timișoara vor fi aleși și noii membri ai Biroului Național al USR, anunță formațiunea politică pe site-ul oficial.

Dan Barna a fost desemnat candidatul alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, iar cele două partide strâng semnături pentru înscrierea în cursa electorală.