Dacia, alte vânzări de top! Ce spun ultimele statistici

Dacia încheie în forță prima jumătate a anului! Dacia Sandero a ocupat locul 5 în topul celor mai înmatriculate modele în Europa în luna iunie, în timp ce Dacia Duster a fost pe locul 6, potrivit automarket.ro.

Constructorul de la Mioveni a raportat  aproape 60.000 de unități înmatriculate la nivelul lunii iunie, iar compania de consultanță Jato Dynamics a publicat în această săptămână un raport cu înmatriculările pe modele din Europa.

Noile date confirmă evoluția bună a mărcii Dacia, care ocupă două locuri în top 6. Astfel, Dacia Sandero a fost a cincea cea mai înmatriculată mașină a lunii iunie în Europa, cu 23.150 de unități, în creștere cu 4.5%. Între timp, Dacia Duster a ocupat locul 6 în același clasament cu un total de 21.663 unități, în urma unei creșteri de 10.8%.

Dacia Sandero și Dacia Duster au intrat în Top 6 cele mai înmatriculate mașini în luna iunie.  Foto: automarket.ro

În acest an, Duster a înregistrat în mod constant creșteri mai mari la înmatriculări comparativ cu Sandero, iar diferența dintre cele două modele a fost de circa 1.500 de unități. În cazul în care acest ritm va continua, este posibil ca în curând Duster să devină cel mai vândut model al constructorului Dacia.

Datele celor de la Jato vin după ce în luna iunie Sandero a fost cea mai vândută mașină în Spania, iar în luna mai a ocupat chiar locul 3 în topul european.