Cutremur cu magnitudinea de 6,8 pe o insulă din Indonezia

Foto: hyperflash.ro

Cel puţin o persoană a murit şi alta este dată dispărută în Indonezia, în urma unui puternic cutremur, de magnitudinea 6,8, care a zguduit insula Seram, în provincia Maluku din estul arhipelagului indonezian.

Pagubele provocate de cutremur sunt moderate, fiind avariate mai multe clădiri. Mai mult, cutremurul a provocat și o alunecare de teren. Un bărbat a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce voia să fugă, iar altă persoană a fost dată dispărută în urma alunecării de teren.

Seismul de magnitudinea 6,8, al cărui epicentru a fost localizat la 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, a avut loc la ora locală 8:46 (2:45, ora României). El a fost urmat de zeci de replici, care au provocat panică în rândul locuitorilor, ce s-au refugiat în zone mai înalte.

”Oamenii s-au panicat şi au început să evacueze anumite localităţi, însă noi le spunem că nu există motive de panică, pentru că nu există alertă de tsunami”, a spus Oral Sem Wilar, reprezentant al Agenţiei de meteorologie.

Anul trecut, la sfârşitul lunii septembrie, un seism de magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami, pe Insula Sulawesi, a devastat regiunea Palu şi s-a soldat cu peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.