Cursuri suspendate parțial în Sibiu din cauza virozelor

În aceste zile peste 2.300 de copii nu pot merge la ore din cauza virozelor. Acest lucru a dus la suspendarea parțială a cursurilor la 2 colegii și o grădiniță din municipiul Sibiu,  după cum a anunţat astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), conform Agerpres.

“În urma centralizării pe care ISJ Sibiu a realizat-o astăzi, 19 februarie, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 155 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, şi 2.345 de cazuri de viroză. Cursurile mai sunt suspendate astăzi la clasa I C de la Colegiul Naţional ‘Octavian Goga’ Sibiu deoarece 4 elevi au fost confirmaţi cu suspiciune de gripă la testul rapid, iar în perioada 19 – 21 februarie cursurile au fost suspendate la clasa a VIII-a A de la Colegiul Naţional ‘Gheorghe Lazăr’ Sibiu şi la grupa mare – secţia germană de la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 22 Sibiu, peste 20% din elevi sau preşcolari având viroze. În total, sunt 86 de elevi şi preşcolari afectaţi de această decizie”, au spus reprezentanţii ISJ Sibiu.

Totuși se pare că numărul infecţiilor respiratorii este în uşoară scădere în ultimele zile, conform ultimei evaluări a Direcţiei de Sănătate Publică.