Cum pot avea trotinetele electrice efecte negative pentru mediu

Foto: youtube.com

Tot mai multe persoane aleg să se deplaseze cu ajutorul trotinetelor electrice. Motivele sunt evidente, te ajută să ajungi mai rapid la destinație, fără să fii nevoit să folosești mijloacele de transport în comun sau să stai la cozile infernale din trafic. Ce nu știu multe persoane este faptul că trotinetele electrice contribuie la poluarea mediului.

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la North Carolina State University și publicat de The Guardian, atât procesul de fabricație al trotinetelor electrice, cât și materialele folosite pentru fabricarea cadrului, roților și bateriei sunt responsabile pentru emisii de dioxid de carbon în atmosferă. Mai mult, trotinetele se deteriorează rapid, astfel este nevoie să fie fabricate constant.

Vehiculele adiționale care colectează aceste trotinete electrice de pe străzi reprezintă o altă sursă de emisie de gaze cu efect de seră.  Procesul prin care trotinetele electrice sunt strânse, încărcate și ulterior aduse înapoi pe străzi are un impact semnificativ în ceea ce privește poluarea.

Cercetătorii sunt de părere că trotinetele electrice emit mai multe emisii de gaze cu efect de seră per milă decât în cazul circulației cu autobuzul sau cu bicicleta. Cu toate acestea, trotinetele sunt o opțiune mai bună decât mașina, în ceea ce privește poluarea mediului.