24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cuba denunţă un atac “terorist” împotriva ambasadei sale de la Paris

Foto: Profimedia Images

Cuba a denunţat un atac “terorist” cu cockteiluri Molotov împotriva ambasadei sale de la Paris şi a dat vina pe Statele Unite pentru incident, potrivit digi24.ro.

Pompierii francezi au anunţat că două dispozitive incendiare au fost aruncate spre misiunea diplomatică cubaneză din capitala Franţei şi că sediul ambasadei a suferit pagube minore.

“Denunţăm un atac terorist cu cockteiluri Molotov contra ambasadei noastre din Paris @EmbaCubaFrancia”, şi-a exprimat indignarea ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez Parrilla pe Twitter.

Potrivit Ministerului de Externe cubanez, atacul a avut loc la ora 23:45 (21:45 GMT) cu 3 cocteiluri Molotov şi un incendiu declanşat a fost stins de funcţionarii misiunii.

În weekend şi luni, manifestaţii pentru şi împotriva guvernului cubanez au fost organizate în diferite capitale cu ocazia sărbătorii naţionale din 26 iulie, la două săptămâni după protestele antiguvernamentale care au zguduit insula şi care s-au soldat cu un mort, zeci de răniţi şi au condus la sute de arestări.

Aproximativ 20 de ţări, inclusiv Brazilia, Columbia şi Ecuador, s-au alăturat luni secretarului de stat american Antony Blinken, cerând guvernului cubanez “să respecte drepturile şi libertăţile legal garantate ale poporului cubanez” şi să “elibereze deţinuţii” arestaţi la 11 iulie în timpul manifestaţiilor.