Cu șezlongul până în mare! Turiștii au protestat azi la Constanța

Mai mulți turiști au protestat la Constanța, iar nemulțumirile lor vizează faptul că șezlongurile nu sunt puse așa cum trebuie pe plajă. Foto: adevarul.ro

Mai mulți turiști au protestat în faţa sediului Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care arată plajele. Potrivit news.ro, șezlongurile sunt amplasate necorespunzător, iar turiștilor le este interzis să își așeze prosoapele în fața acestora.

Protestul a fost iniţiat de către preşedintele Grupului de Dialog şi Bună Convieţuire, Alexandru Zamfirescu. Acesta  a spus că legea nu este respectată și că autoritățile nu iau măsuri. “Mă deranjează profund nerespectarea legii. De ani de zile neregulile se abat vară de vară asupra litoralului românesc, iar cei de deasupra noastră închid un ochi, închid pe amândoi până vine toamna”, a spus Zamfirescu.

Cei care le dau șezlonguri turiștilor nu țin cont de legea care spune că distanța de la șezlong la buza apei trebuie să fie de 5 metri. Iar suprafața pentru fiecare șezlong trebuie să fie tot de 5 metri. La protest, turiștii s-au plâns și de mizeria de pe plajă, de câinii vagabonzi, de lipsa scărilor și a unui regulament al plajei.