CSM caută un șef la Secția specială pentru magistrați. Vezi când va fi ședința decisivă

Adina Florea a câștigat concursul pentru funcția de șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Ea așteaptă acum ca plenul CSM să valideze numirea ei în funcție. Foto: digi24.ro

După mai multe ședințe care au fost boicotate, Consiliul Superior al Magistraturii va încerca marți să pună un șef la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, scrie stiripesurse.ro. Procurorul Adina Florea a câștigat concursul pentru șefia acestei secții speciale, dar acum așteaptă validarea în funcție în plenul CSM.

Marți ar fi patra oară când problema este pusă pe masa membrilor CSM, după ce în lunile iunie și iulie validarea a fost împiedicată de boicotul masiv al judecătorilor și procurorilor. Aceștia nu văd cu ochi buni existența Secției speciale pentru magistrați.

Ședința de marți va fi însă mult mai complexă. Pe lângă validarea Adinei Florea în funcția de șef al SIIJ, vor mai fi validați 3 procurori pe funcții de execuție în cadrul secției și se va declanșa un nou concurs pentru funcții la aceeași secție.