CSAT a aprobat efectivele militare care pot participa la misiuni în străinătate în anul 2020

Peste 3000 de militari, polițiști și civili puși la dispoziție de România pentru misiuni și operații în afara teritoriului, în anul 2020. Foto: romaniaregional.ro

La ultima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării s-au aprobat efectivele cu care România poate participa la misiuni și operații din afara țării, în anul 2020, arată un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.

Armata va participa cu un efectiv de 2.376 militari și civili, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 1.009 militari și polițiști, la misiuni și operații în afara teritoriului statului român.

Elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forțelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine care va opera în Marea Neagră și în Marea Egee, în semestrul I din anul 2020 cu 85 de militari”, se mai arată în comunicatul CSAT.

Foto: navy.ro

Numărul forțelor românești ce vor desfășura în afara țării este în creștere cu 474 de militari față de anul în curs și cu 250 de militari și polițiști din cadrul MAI, în total 724 de persoane în plus față de efectivele desfășurate în acest an, scrie caleaeuropeana.ro.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este, conform Constituţiei, o autoritate administrativă autonomă, sub controlul Parlamentului, care se ocupă cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

Preşedintele ţării îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, în timp ce prim-ministrul este vicepreşedinte al Consiliului. Membrii CSAT sunt: ministrul Apărării Naţionale, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Economiei, ministrul Finanţelor Publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major al Apărării şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.