Crucea Roșie Română sărbătorește 143 de ani de activitate umanitară

Este o zi importantă astăzi, 4 iulie , întrucât se îndeplinesc 143 de ani de activitate umanitară, încununați cu o mulțime de povești petrecute de-a lungul timpului. Este cunoscut faptul ca misiunea principală este aceea de a asista persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză și de asemenea contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele.

Cu ocazia acestei zile aniversare se va organiza un eveniment special. Astăzi, începând cu ora 17:00, în Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București toată lumea este invitată să participe la Ziua Crucii Roșii Române, după cum informează medicaltv.ro.

În privința programului în deschiderea evenimentului se va desfășura o simulare de cutremur și intervenția detașamentelor de dezastre ale Crucii Roșii Române precum și intervenția echipei canine de căutare salvare. Se continuă în același ritm cu alte simulări de accidente și acordarea primului ajutor de bază. Vor mai fi susținute ateliere de prim ajutor pentru părinți, ateliere de educație pentru sănătate și multe jocuri pentru copiii de toate vârstele.

Crucea Roșie a dorit mereu sa fie în prima linie a asistenței umanitare

Se pare că în 2018 mai mult de jumătate de milion de oameni au beneficiat de serviciile umanitare. Au fost 55 000 de persoane afectate de inundații, incendii, înzăpeziri, secetă şi alunecări de teren care au beneficiat de ajutorul de urgență al Crucii Roșii Române, peste 52 000 de bătrâni şi bolnavi, copii instituționalizați şi familii dezavantajate s-au bucurat de alimente, produse de igienă şi îngrijire la domiciliu, peste 83 000 de persoane au fost incluse în programe de educație pentru sănătate, mai mult de 40 000 de persoane au fost instruite în cadrul cursurilor de prim ajutor.

Un aspect important care trebuie menționat despre Crucea Roșie Română este că ea reprezintă singura organizație umanitară cu o rețea functională pe întreg teritoriul țării, cu 47 de filiale, 1.996 subfiliale și 1.307 comisii.

Societatea de Cruce Roşie din România a fost înființată şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la 2 ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ”pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie”.