Crucea Roșie Română începe campania -“Apel umanitar pentru Albania”

 

Crucea Roșie Română începe să își arate sprijinul  pentru tragedia din Albania. Astfel că  începând de azi, 6 decembrie, se vor putea face donații  de 2 euro prin SMS la numărul 8826, disponibil în toate rețelele  de telefonie mobilă. Acesta face parte de fapt, din campania numită “Apel umanitar pentru Albania” va fi demarată pentru a ajuta victimele cutremurului  care  din păcate a avut loc in Albania pe 26 noiembrie.

Tot în cadrul  campaniei,  se pot face donații online prin intermediul site-ului www.crucearosie.ro sau donaţii în conturile special deschise la BRD – Agenţia Piaţa Romană: RO31BRDE410SV21981334100 lei şi RO62BRDE410SV21981684100 euro.

Toate donațiile care se vor colecta vor fi direcţionate către Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania. Ele vor fi utilizate pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate, dar şi pentru susţinerea pe termen mediu şi lung a familiilor defavorizate care au rămas fără locuinţă în urma seismului.

“Mulţi oameni şi-au pierdut casele şi persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viaţă normală. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelăm la rândul nostru la populaţia din România să doneze”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Conform ultimelor informații transmise, cutremurul cu magnitudinea de 6,4, care a avut loc la 30 km vest de Tirana, s-a soldat cu 51 de morţi şi 750 de răniţi. De asemenea,  peste 4.000 de persoane au fost strămutate, 100.000 au fost afectate direct şi au nevoie de asistenţă umanitară.  Se pare că au fost distruse în total 300 de case, alte 8.000  au fost avariate parţial, iar infrastructura a suferit daune severe în localităţile Thumane şi Durres.

“Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania, în colaborare cu autorităţile naţionale, a luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de primă necesitate către populaţie. Acţiunile Crucii Roşii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, pături, sprijin alimentar, servicii de asistenţă psihosocială, precum şi prim ajutor de bază şi adăpost. Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru, Crucea Roşie Română sprijină acţiunile Crucii Roşii din Albania cu o donaţie de 3.000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgenţă al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România”, se arată în comunicatul transmis.