Cristiano Ronaldo îi aduce sute de milioane de euro lui Juventus

Juventus a încasat 170 de milioane de euro din vânzarea de tricouri cu Cristiano Ronaldo. Foto: independent.co.uk

Cristiano Ronaldo este o adevarată lovitură financiară pentru Juventus Torino. De la transferul atacantului portughez, campioana Italiei a înregistrat salturi uriașe din punct de vedere financiar, scrie sport.ro.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Cristiano Ronaldo a vândut peste 1 milion de tricouri de la venirea sa în Italia. Mai exact este vorba de 1.315.000 de tricouri vândute. La un preț mediu de 130 de euro pe tricou, Juventus a încasat 170 de milioane de euro doar din vânzarea tricourilor cu fotbalistul portughez.

Cristiano Ronaldo i-a adus pe cei de la Juventus pentru prima data în top 10 în ceea ce privește vânzarea de tricouri. Pe primul loc este Manchester United, urmată de Liverpool și de Bayern Munchen.

Dar nu numai din vânzarea de tricouri scoate Juventus bani de pe urma lui Ronaldo . Veniturile italienilor din sponsorizări și publicitate au crescut de la 86,8 milioane de euro la 108,8 milioane. Și numărul fanilor a crescut cu 38 de milioane în intreaga lume, o creștere cu adevarat uriașă.