Cristiano Ronaldo are cele mai multe goluri în competițiile oficiale! Vezi la ce cotă a ajuns

Foto: facebook.com/Cristiano

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, care a înscris un gol pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli), a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri, notează Agerpres. Ronaldo l-a depăşit prin golul marcat la Reggio Emilia pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.

Titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat. Federaţia internaţională (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă, însă o serie de publicaţii sportive au relatat că Ronaldo l-a depăşit pe Josef Bican în fruntea acestei ierarhii.

Bican şi brazilienii Pele şi Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori, în meciuri neoficiale sau amicale.

Cele 760 de goluri ale lui Cristiano Ronaldo au fost marcate pentru cele patru echipe de club la care a jucat şi la naţionala Portugaliei.

La 35 de ani, starul lui Juventus este golgeterul naţionalei Portugaliei, cu 102 goluri. El a mai jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118) și Real Madrid (450). La campioana Italiei, portughezul a marcat până acum 85 de goluri.