Cristi Chivu a luat licența UEFA Pro și va antrena echipa Under 18 a lui Inter

Foto: twitter.com/FIGC

Cristi Chivu  a absolvit cursurile celebrei şcoli de la Coverciano şi a obţinut astfel licenţa UEFA Pro, a anunţat Federaţia Italiană de Fotbal, scrie digisport.ro.

Fostul căpitan al naţionalei României a trecut marţi examenul de absolvire în faţa comisiei prezidate de directorul şcolii, Renzo Ulivieri. Chivu a susţinut atât proba orală, cât şi lucrarea de licenţă. Andrea Pirlo, Luca Toni, Thiago Motta, Vincenzo Italiano sau Morgan De Sanctis sunt alte nume importante care au absolvit cursurile, alături de Cristi Chivu, a mai anunţat sursa citată.

Cristi Chivu a obţinut licenţa UEFA A tot la Coverciano, în decembrie 2017, iar în sezonul trecut a pregătit echipa U17 a celor de la Inter Milano. Prima lui experienţă de tehnician a fost tot la Inter, la echipa U14.

Cursurile de la Coverciano, care au început în septembrie 2019 şi s-au terminat în iunie 2020, au presupus 240 de ore de lecţii, iar ultima perioadă acestea au fost ţinute online, din cauza pandemiei de coronavirus. Absolvenţii vor putea antrena orice echipă profesionistă, oriunde în lume.

Cristi Chivu va antrena, în sezonul 2020/2021, echipa U18 a lui Inter Milano.