Crește numărul românilor plecați în străinătate! Neajunsurile materiale și corupția sunt principalele motive

Foto: alexciocan.ro

Tot mai mulți români aleg să părăsească România. Ultimele statistici demonstrează că aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecați în afara granițelor.

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, este de părere că motivele emigrării sunt corupția, calitatea slabă a clasei politice și sărăcia. Mai mult, solicitările românilor plecați sunt legate în principal de starea infrastructurii. “Motivele cele mai des invocate când vine vorba de România sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, calitatea slabă a clasei politice de-a lungul timpului, corupția”, a declarat Intotero, citată de Mediafax.

Ministrul a precizat că românii au început să părăsească țara încă din perioada `45-`90, din cauza regimului de la vremea aceea. Apoi au fost cetățenii care au plecat după `90, urmând un număr foarte mare care au ales să plece în special în țările din UE, după intrarea României în UE.

Bugetul alocat de instituție pentru sprijinirea activităților românilor de pretutindeni, în anul 2019, este de 13.468.000 lei. S-a solicitat majorarea sumei la următoarea rectificare bugetară.