Crește numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile. Vezi câte victime a provocat în acest sezon

Foto: news.ro

Virusul West Nile provoacă din ce în ce mai multe victime. Potrivit news.ro, numărul cazurilor de infecție cu acest virus a ajuns la nouăsprezece, existând și două decese. Cazurile au fost semnalate în Galaţi, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Dolj, Iaşi, Mureş, Teleorman şi în Bucureşti.

Conform informațiilor oferite de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din 3 iunie şi până în 28 august au fost înregistrate 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. În această perioadă s-au înregistrat două decese: unul în Călăraşi şi unul în Buzău.

Cazurile au fost sesizate în judeţele Călăraşi (patru) Galaţi (trei), Tulcea (două), Buzău (unul), Dolj (unul), Iaşi (unul), Mureş (unul), Teleorman (unul) şi în municipiul Bucureşti (cinci).

Specialiştii recomandă evitarea expunerii la ţânţari, cu ajutorul îmbrăcămintei, utilizării unor substanţe chimice împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, precum și împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă.