Cresc rezervările folosind vouchere de vacanță. Litoralul și Valea Prahovei sunt printre preferințele turiștilor

Foto: news.ro

Tot mai mulți români folosesc voucherele de vacanță pentru a călători în România. Potrivit news.ro, în acest sezon al anului au fost înregistrate peste 190.000 de nopți platite prin această modalitate. Este o creștere foarte mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de aproape 300%.

Prețul mediu pe care turiștii români îl plătesc pentru o vacanță folosind vouchere este de 923 lei. Principalele destinații de călătorie sunt litoralul, Valea Prahovei, stațiunile balneare și principalele orașe din țară.

Anul acesta a crescut considerabil numărul rezervărilor folosind voucherele de călătorie. ”Dacă în anul 2018 românii erau reticenţi să folosească voucherele de vacanţă şi multe dintre pensiuni şi hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 discutăm despre aproape 200.000 de înnoptări înregistrate de Travelminit.ro folosind vouchere de vacanţă, pentru rezervările cu check in în perioada 1 iunie – 31 august 2019”, spun reprezentanţii unei platformei de rezervări hoteliere.

Atât turiştii cât şi hotelierii sunt de părere că tichetele de vacanţă ajută la creşterea turismului românesc, în detrimentul marilor capitale europene, chiar dacă pentru unele pachete trebuie să plătească suplimentar.