Creatorul serialului „Cernobîl” a confirmat că nu va exista sezonul 2

Foto: unica.md

Craig Mazin, creatorul serialului „Cernobîl/Chernobyl” a confirmat că nu va realiza un al doilea sezon al producţiei, în ciuda succesului înregistrat la gala Emmy de anul acesta, potrivit news.ro.

Mazin a fost premiat la gala Primetime Emmy pentru scenariu, iar serialul s-a impus şi la categoriile „cea mai bună regie a unei miniserii” (Johan Renck) şi „cea mai bună miniserie”. Mai mult, serialul a fost recompensat săptămâna trecută şi cu şapte premii Creative Arts Emmy.

A primit în total 19 nominalizări, iar trofeele obţinute duminică au ajutat HBO să conducă cu 34 de premii obţinute în total.

Mazin a reiterat că nu va revizita Cernobîlul pentru o continuare a celor cinci episoade. „Nu vom face asta. Am spus o poveste a unui loc, într-o anumită perioadă, şi am făcut-o destul de bine. Este timpul să ne gândim la alte locuri şi alte timpuri. La orice ne-am uita, fie că e ficţiune sau bazat pe istorie, este relevant pentru ceea ce suntem şi cu ce ne confruntăm”, a spus el în culise.

Miniseria „Chenobyl”, cu Stellan Skarsgård şi Emily Watson în distribuţie, a fost lansată în mai 2019 şi s-a bucurat de critici favorabile. În plus, ea a influenţat creşterea turismului în zona afectată la jumătatea anilor 1980 de accidentul nuclear.