Corpuri de control ale ministrului, trimise în Caraş-Severin pe teme de silvicultură

Foto: digi24.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, în cadrul vizitei în Caraş-Severin, că 3 corpuri de control au fost în judeţ pe teme de silvicultură, de management sau de investiţii pe care ar fi trebuit să le facă Direcţia Silvică.

Costel Alexe a afirmat că în ultimii ani în Caraş-Severin managementul pădurilor a fost unul defectuos.

“Deşi este cea mai importantă zonă, cu cele mai mari şi mai valoroase păduri ale României, astăzi Caraş-Severin este Cenuşăreasa Romsilva. Este inadmisibil ca din cele 430.000 de hectare de pădure, cât avem astăzi în Caraş, 400.000 administrate de stat prin Romsilva sau unităţile teritorial administrative, să avem cele mai slabe rezultate. Pentru că aici, din nefericire, managementul a fost defectuos în ultimii ani”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Mediului a menţionat că trebuia realizat de mai mulţi ani un plan de management al Parcului Semenic – Cheile Caraşului.

“După foarte mulţi ani de management defectuos la Parcul Naţional, vreau să cred – şi i-am pus azi în vedere directorului că dacă nu se ţine de termene pe care şi le-a asumat astfel încât să intrăm cât mai repede la ordinul de ministru pentru planul de management al Parcului Semenic – Cheile Caraş, va avea o reală problemă”, a adăugat Alexe.

De altfel, 10.000 de hectare de păduri virgine din judeţul Caraş Severin, respectiv circa 40.000 de hectare de păduri virgine din România, vor fi introduse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine.