29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Corpul de Control a fost trimis la Brazi, în cazul fumului toxic

Foto: ph-online.ro

Ministrul Mediului trimite Corpul de Control în Prahova, în urma acuzațiilor oamenilor din localitatea Brazi, care spun că o fabrică ce incinerează deșeuri medicale periculoase le pune sănătatea în pericol, potrivit digi24.ro.

Locuitorii vin și cu dovezi, cum ar fi imagini în care se vede un fum negru, înalt de câțiva metri care pornește din curtea parcului industrial.

Aici sunt arse 10 tone de deșeuri medicale de la spitalele din Prahova, Buzău, Dâmbovița, Sibiu, Argeș si București. Asta înseamnă flacoane cu sânge, seringi contaminate, materiale medicale periculoase și chiar resturi umane despre care oamenii din comună susțin că sunt depozitate în condiții improprii.

„Raportul DSP spune clar că e cea mai mare rată a îmbolnăvirilor cu cancer în această localitate, iar ministrul trimite corpul de cotrol în ciuda acestor dovezi, în loc să închidă acest crematoriu. Este un atentat la sănătatea populaţiei. Trebuia închis acest crematoriu de deşeuri până îşi pune la punct filtrele pentru a împiedica infestarea aerului cu tot felul de toxine”, a spus Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei bolnavilor de cancer.

În urma mai multor rapoarte, se arată faptul că fabrica trebuia închisă încă din anul 2018, însă locuitorii sunt amăgiți cu trimiterea corpului de control, cu mai multe controale de la Ministerul Mediului sau de la DSP.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns