Coronavirus în România: bilanțul infecțiilor ajunge la 906 cazuri

Foto: news.ro

În România, până la ora 13:00 au fost confirmate 906 cazuri de persoane care au fost infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 86 de persoane sunt declarate vindecate și chiar au fost externate. Acestea sunt 53 de la Timișoara, 23 din București, 6 de la Craiova, 2 din Constanța, 1 de la Cluj și 1 din Iași. De la ultima informare de ieri, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au mai fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire, conform digi24.ro

Până la această oră, se pare că 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat. De asemenea, 8 cetățeni români aflați în străinătate, mai exact 7 din Italia și 1 din Franța au murit.

Din datele furnizate până acum, pacienții nou confirmați au vârsta între 3 ani și 79 de ani.

În acest moment, sunt internați 18 pacienți la ATI, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună și staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt acum 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
La nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.