Corina Corbu a preluat oficial mandatul de președinte al Instanței Supreme

Corina Corbu o înlocuiește pe Cristina Tarcea la șefia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Începând de astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție are oficial un nou președinte, scrie luju.ro. Corina Corbu a preluat mandatul de la Cristina Tarcea, ca urmare a numirii sale pe data de 8 iulie în această funcție de către Secția pentru judecători a CSM.

După ce a aflat că va conduce Instanța Supremă, Corina Corbu a făcut și câteva declarații interesante. ,,Îmi doresc ca la Înalta Curte de Casație și Justiție să domnească supremația legii și respectarea drepturilor omului. (…) Consider că Înalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitivă și are nevoie de o nouă direcție. Este nevoie de implicarea tuturor colegilor pentru realizarea acestei schimbări”, a declarat noua șefă a Instanței Supreme pentru luju.ro.

Corina Corbu a devenit astăzi oficial președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce mandatul Cristinei Tarcea s-a încheiat pe 15 septembrie.