Control de amploare al Parchetului General! Vezi ce dosare sunt verificate

Procurorul general interimar Bogdan Licu a dispus ca la toate parchetele din ţară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate înregistrate în ultimii 10 ani. Foto: stirileprotv.ro

Parchetul General face verificări la toate parchetele din ţară privind dosarele care vizează dispariția unor persoane și infracțiunea de lipsire de libertate înregistrate în ultimii 10 ani. Anunțul a venit de la procurorul general interimar Bogdan Licu, care a precizat că acest control este cel mai amplu din istoria Parchetului General.

“În momentul de faţă, în cadrul Ministerului Public se află în desfăşurare cel mai amplu control efectuat vreodată în istoria Ministerului Public. Am dispus ca la toate parchetele din ţară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate înregistrate în ultimii 10 ani (…) Sunt verificări în toate cauzele în care s-au înregistrat plângeri în urma unor dispariții de persoane, chiar dacă sunt în conexitate cu alte fapte, viol, omor”, a spus Bogdan Licu, potrivit hotnews.ro.

Procurorul general interimar a adăugat că respectivul control a fost dispus la începutul lunii august și are ca termen de finalizare 1 octombrie.  “Verificăm absolut toate soluţiile din ultimii 10 ani, atât sub aspectul legalităţii, cât şi sub aspectul temeiniciei soluţiilor dispuse. Controlul a pornit de la această situaţie, acest nefericit caz (n.r. – cazul Caracal)”, a mai spus Bogdan Licu.