Controale pe linie de transport de materiale lemnoase pe căile ferate

Foto: Facebook/Ministerul Mediului

Garda Forestieră Brașov a efectuat o serie de acțiuni de control pe linie de transport de materiale lemnoase pe căile ferate române, potrivit Ministerului Mediului.

În urma acestor acțiuni, au fost identificate două trenuri care transportau material lemnos, destinația finală fiind județul Covasna.

Unul dintre trenuri, compus din 40 de vagoane, avea la documentele de însoțire trecută specia pin, iar din verificări a reieșit că lemnul transportat era specia molid. Astfel, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, a câte 5.000 de lei, cu măsura complementară de reținere a materialului lemnos (1609,94 mc).

De asemenea, încărcătura celui de-al doilea tren nu corespundea, din verificări și măsurători reieșind că întreaga cantitate de materiale lemnoase, respectiv 1965, 66 mc, este din specia molid și nu pin, cum reieșea din documentele de însoțire. Și în acest caz    s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, a câte 5.000 de lei fiecare, cu măsura complementară de reținere a materialului lemnos.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost predată celei mai apropiate structuri silvice.