13 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Containere cu 200 tone de deşeuri din Germania, oprite în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră au oprit, în Portul Constanţa Sud Agigea, 10 containere cu deşeuri din Germania care urmează să fie returnate expeditorului, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă, potrivit Agerpres.

Containerele erau destinate unei societăţi din judeţul Prahova care efetuează activităţi de import.


“În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa”, se arată în comunicatul de presă.


Controlul poliţiştilor de frontieră a fost derulat în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi cu un reprezentant al Agenţiei FRONTEX.


Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi încălcare a regimului deşeurilor.