29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Construirea unui bloc peste vestigiile cetății antice Tomis, sistată de anchetatori

Foto: hotnews.ro

Lucrările pentru construirea unui bloc cu patru etaje în cetatea antică Tomis, peste vestigii, au fost sistate de procurori, scrie hotnews.ro. Tone de pământ pline cu piese arheologice au fost excavate din Cetatea Tomis și aruncate pe un câmp de la marginea Constanței, fără ca vreun arheolog să supravegheze lucrările. Demersul a provocat  proteste ale locuitorilor din Constanța.

Anunțul privind sistarea lucrărilor a fost făcut de deputatul USR Stelian Ion, în urma unei plângeri făcute de USR, soldată cu deschiderea unui dosar penal.

,,Am reuşit să-i oprim! În urma plângerii depuse de colegii mei, s-a deschis dosar penal, iar organele de cercetare penală au luat măsura sistării construcţiei unei clădiri pe vestigii ale cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaica. Arheologii vor fi şi ei implicaţi pentru a constata în ce măsură lucrările de până acum au afectat situl. Administraţia locală PSD şi complicităţile din consiliul local au pierdut o bătălie în primul datorită reacţiei oamenilor care au protestat la faţa locului. Cu bună credinţă şi prin acţiune tenace, putem opri degradarea Constanţei şi îi putem reda aura istorică”, a scris Stelian Ion pe Facebook.
Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns