Constantina Diță, numită ambasadoare a Campionatului Mondial de semimaraton

Foto: twitter.com/WorldAthletics

Constantina Diță, campioana olimpică la maraton la Jocurile Olimpice de la Beijing în anul 2008, a fost numită ambasadoarea Campionatului Mondial de semimaraton din Gdynia, Polonia, care va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, scrie digisport.ro. Fosta mare atletă a participat la șapte ediții ale tradiționalei competiții, cucerind șapte medalii. Momentul de vârf al campioanei în vârstă de 50 de ani la Campionatul Mondial de semimaraton a avut loc în anul 2005, la Edmonton, când a făcut dubla: aur la individual și aur cu echipa României.

Constantina Diță a uimit lumea sportului mondial în anul 2008, la Jocurile Olimpice, când a devenit cea mai vârstnică medaliată cu aur în istoria cursei de maraton la Balul celor Cinci Cercuri. Ea organizează în România, de trei ani, cursa 10 K. ,,Anul acesta nu am mai putut din cauza pandemiei, dar sper ca la anul totul să revină la normal. E un eveniment în care am pus toată inima și puterea mea. Vestea că voi fi ambasadoarea competiției de la Gdynya mă onorează și arată că performanțele mele în atletismul mondial au făcut înconjurul lumii și au fost apreciate”, a declarat Constantina Diță, pentru Digi Sport.

IAAF, forul mondial de atletism, a deschis aseară site-ul oficial cu știrea care o prezintă pe Diță ambasadoarea Campionatului Mondial de semimaraton. “Azi, Diță se împarte între România și Statele Unite, e implicată în sport fiind fondatoarea Cursei 10 K din București”, a scris IAAF.

Constantina Diță a câștigat în carieră Maratonul din Chicago în anul 2004 și a terminat de trei ori pe podium la Maratonul din Londra.