Constanța rămâne în carantină încă două săptămâni

Foto: stirileprotv.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat astăzi, 4 decembrie, de către prefectul județului, pentru a decide prelungirea măsurii carantinării orașului Constanța. Astfel, carantina se va prelungi după ce rata de infectare a rămas, în continuare, ridicată, în ciuda măsurilor impuse de autorități, potrivit unui comunicat antena3.ro.

Măsura va rămâne  în vigoare pentru încă două saptamâni.

Astăzi, Constanța urma să iasă chiar din carantină, dar acum acest lucru nu va mai fi posibil. S-a ajuns în această situație pentru că nu au scăzut cazurile de îmbolnăviri, iar  rata de infectare pe municipiu este  cea mai mare din țară, respectiv 10,54 de cazuri la mia de locuitori. În plus, numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 318 noi cazuri și 14 decese din cauza COVID-19.

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că odată cu prelungirea măsurii carantinării  vor fi intensificate filtrele și controalele. Cât privește scrutinul de duminică, autoritățile au anunțat că oamenii vor putea merge la vot fără să își mai completeze declarația pe proprie răspundere, ci doar în baza unui act de identitate.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 18.300 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 376 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În prezent, sunt 479 de persoane internate, dintre care 468 din județul Constanța și 11 din alte județe.