Consiliul Naţional al Elevilor cere viitorului Guvern un sistem de învăţământ de calitate

Foto: digi24.ro

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis astăzi un apel către viitorul Guvern, prin care cere ca educaţia să fie tratată ca un sector prioritar, fiind un domeniu complex, subfinanţat de ani de zile. Elevii atrag atenţia că în educaţie s-au făcut numeroase modificări, fără coerenţă, odată cu schimbarea miniştrilor, ceea ce a dus la instabilitatea sistemului, potrivit hotnews.ro.

”Ca urmare a moţiunii de cenzură adoptată joi, 10 octombrie 2019, şi în lumina situaţiei critice de la acest moment din sfera politică, Consiliul Naţional al Elevilor face apel la decidenţii de la nivel central să trateze cu responsabilitate educaţia, gândind şi asumându-şi o strategie coerentă, valabilă pe termen mediu şi lung, care să conducă treptat spre configurarea unui sistem de învăţământ incluziv de calitate, în care nevoile şi interesele elevului să primeze”, au transmis reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Aceştia spun că sistemul de învăţământ românesc este neschimbat de ani buni, subfinanţat, lipsit de un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale elevilor şi ale pieţei muncii.

Mai mult, aceștia cer consultări directe dintre Guvern și reprezentanții elevilor pentru a nu risca să se ajungă din nou la decizii care, în loc să sprijine parcursul educaţional al acestora, îl îngreunează.

Reprezentanții vorbesc despre comasarea mai multor ministere, care se discută în ultima perioadă, şi cer ca fiecare domeniu să fie tratat distinct şi cu seriozitate.