Consiliul local din Arad a decis confiscarea banilor obținuți din cerșetorie. Amenzile se triplează

Foto: hotnews.ro

Consilierii locali din Arad au adoptat proiectul de hotărâre propus de Primărie prin care sunt crescute amenzile pentru cerşetorie. Mai mult, potrivit hotnews.ro, veniturile obţinute prin apelarea la mila publică vor putea fi confiscate de către poliţiştii locali.

Proiectul a întrunit unanimitate de voturi în şedinţa Consiliului Local Arad. Aceste măsuri au scopul de a reduce fenomenul cerşetoriei în oraş.

Hotărârea consilierilor prevede sancţiuni mai aspre pentru persoanele care apelează la mila publicului, respectiv triplarea cuantumului amenzilor şi confiscarea sumelor rezultate din cerşetorie, bani care vor fi transformaţi în venit la bugetul local.

“Hotărârea adoptată prevede nu doar o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinşi cerşind, dar, mai mult decât atât, va da posibilitatea poliţiştilor locali, împuterniciţi în acest scop, să confişte banii obţinuţi de către cerşetori din această activitate. Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate, aşa cum a dat şi în Cluj-Napoca, unde se aplică o astfel de măsură de câţiva ani.”, a spus primarul interimar al municipiului, Călin Bibarţ.

Între măsurile adoptate recent, se numără obligarea cerşetorilor care au acumulat mai multe amenzi pe care nu le-au plătit să presteze muncă în folosul comunităţii. Totodată, Primăria Arad, Poliţia Locală, Direcţia de Asistenţă Socială şi Episcopia Ortodoxă vor colabora în cadrul unui proiect ce se va desfăşura în premieră în municipiu, prin care se va încerca reintegrarea socială a cerşetorilor şi oamenilor străzii sau trimiterea lor în judeţele din care au venit în Arad.

Primăria estimează că în jur de 100 de cerşetori sunt prezenţi în fiecare zi pe străzile din Arad, număr care nu a mai fost întâlnit niciodată după 1990.