31 ianuarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Consiliul Judeţean Dolj a lansat strategia de turism a judeţului până în 2027

Foto: Lia Olguța Vasilescu/Facebook

Joi, Consiliul Judeţean Dolj a lansat strategia pentru dezvoltarea turismului în judeţ şi pentru promovarea în acest domeniu, care are în vedere principalele direcţii de acţiune până în anul 2027.

La evenimentul  special organizat la Centrul “Constantin Brâncuşi”, inaugurat recent, au participat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, alături de numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură, ai administraţiei publice, reprezentanţi ai principalelor industrii asociate turismului, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

“Participăm astăzi la o premieră – lansarea Strategiei de Turism a Judeţului Dolj, un document pe care l-am realizat cu ajutorul fondurilor europene. Avem locuri frumoase, avem un municipiu în care putem întâlni lucruri spectaculoase – de la clădirile somptuoase şi Centrul Istoric la viaţa culturală a Craiovei sau la fenomenul sportiv. Ne putem lăuda că, în sudul judeţului, Dunărea străbate Doljul pe o lungime de 150 de kilometri, iar în nord avem culele, pe care le-am refăcut tot prin intermediul finanţării nerambursabile. Mă bucur că la această lansare participă reprezentanţi ai industriei ospitalităţii, ai cluburilor sportive, ai agenţiilor de turism şi ai instituţiilor de cultură din judeţ, deoarece toţi trebuie să conlucrăm pentru a aduce în lumină tot ce avem mai frumos”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.

El a mai afirmat că strategia de turism cuprinde, de fapt, un portofoliu de peste 200 de proiecte şi acţiuni care vor susţine dezvoltarea acestui sector în toate zonele tematice esenţiale: de la turismul istoric şi cultural la natură şi aventură (ecoturism, turism rural, cicloturism), gastronomie şi oenologie, turismul de afaceri şi evenimente, precum şi turismul sportiv. De asemenea, tot în cadrul acestui demers, a fost definită identitatea vizuală a Doljului ca destinaţie turistică şi a fost stabilită politica de promovare.

La acest eveniment, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că promovarea turistică a judeţului nu trebuie desprinsă de ceea ce înseamnă turismul în regiunea Oltenia, pentru că aici există trei judeţe cu un mare potenţial turistic – Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

Edilul a mai afirmat că municipiul Craiova atrage an de an tot mai mulţi turişti, iar în perioada următoare municipalitatea intenţionează să crească interesul turiştilor prin crearea a trei noi parcuri: Dracula Park, Fantasy Park şi Parcul Valea Şarpelui şi a unui Fan Zone în continuarea centrului istoric.

Strategia de turism este un document în premieră elaborat la nivelul judeţului Dolj şi a fost realizat în cadrul proiectului “Dezvoltare strategică şi eficienţă administrativă – Judeţul Dolj”, cu o valoare totală de 1,7 milioane de lei, implementat de Consiliul Judeţean cu fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020. Tot ca parte a acestui demers, a fost realizată Strategia de Dezvoltare a Judeţului Dolj pentru perioada 2021 – 2027 şi a fost extinsă platforma online cu o nouă secţiune, astfel încât în prezent sunt oferite, în această manieră mai simplă şi mai eficientă, toate serviciile de urbanism pe care un consiliu judeţean le poate pune la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice.

Print Friendly, PDF & Email