Concertul special “One World: Together At Home” a fost urmărit de 21 de milioane de americani

“One World: Together At Home” a fost un concert organizat de OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi de ONG-ul Global Citizen și a fost difuzat pe plan global sâmbătă seara, 18 aprilie. Acest eveniment caritabil a fost urmărit de aproximativ 21 de milioane de americani, conform Nielsen. Audienţele show-ului în alte ţări ale lumii şi pe platformele de streaming nu au fost deocamdată anunţate.

Mai exact acest show a avut o durată de 2 ore, pe parcursul cărora oamenii au putut să vadă mai multe apariții și interpretări ale unor vedete din industria de divertisment, precum Taylor Swift, Lady Gaga, The Rolling Stones, Oprah Winfrey şi Beyonce, chiar din propriile lor case. Acest  concert a fost transmis de 26 de posturi de televiziune americane și a fost organizat în beneficiul celor aflați în prima linie a frontului în aceste zile, în lupta cu pandemia de coronavirus, potrivit Agerpres.

Ca urmare a acestui concert s-au strâns donaţii de 127 de milioane de dolari de la numeroase corporaţii şi filantropi în beneficiul COVID-19 Solidarity Response Fund, ce constituie un fond special creat de OMS. Pe lângă donații, spectatorii au fost mai mult încurajați să respecte măsurile impuse în această perioadă- izolarea socială, să evite  strângerile de mână şi să îşi arate aprecierea faţă de angajaţii care lucrează în domeniul sănătăţii, în magazine alimentare, pentru companii de livrări şi de transport public.

Această trasmisiune de sâmbătă a fost precedată de alte şase ore de difuzare în streaming, în care au apărut muzicieni şi personalităţi din alte domenii de activitate din mai multe zone ale lumii, inclusiv din Asia şi din Orientul Mijlociu.