19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Concert Ravel, Mendelssohn şi Wagner, la Sala Radio

Foto:  Alexandru Dolea/news.ro

Orchestra de Cameră Radio va susţine miecuri, 24 februarie,  un concert în care vor fi prezentate lucrări de Ravel, Mendelssohn, Wagner şi Saint-Saëns şi va fi dedicat memoriei dirijorului Camil Marinescu, care a murit în 2020 din cauza Covid-19, potrivit news.ro.

Concertul se va desfășura sub îndrumarea  cunoscutului dirijor Cristian Mandeal și va fi transmis în direct de la Sala Radio.

Camil Marinescu a murit în iulie 2020, la vârsta de 56 de ani,  ca urmare a infecției  cu SARS-CoV-2.

Dirijorul Camil Marinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde printre profesorii săi s-a numărat şi Cristian Mandeal.

A fost dirijor invitat la Berliner Sinfonie Orchester (Germania) şi în aceeaşi ipostază a colaborat cu Filarmonica din Osaka (Japonia). De-a lungul carierei sale a dirijat în Statele Unite, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia şi China şi a colaborat cu ansambluri de renume, ca Hallé Orchestra (Manchester), Orchestre National de Lyon şi Orchestra Naţională din Mexic. El a avut şi o apreciată activitate pedagogică, la Universităţile din Osaka şi Kyoto (Japonia) şi a participat la conferinţe în Franţa, Spania şi SUA.

În programul prezentat de Orchestra de Cameră Radio se vor regăsi: E. Elgar – Serenada în mi minor pentru orchestra de coarde, F. Mendelssohn – Nocturna din suita Visul unei nopţi de vară, C. Saint-Saëns – Serenada, M. Ravel – Pavană pentru o infantă defunctă, G. Fauré – Pavana şi R. Wagner – Idila lui Siegfried.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online, pe site-urile radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro şi pe paginile de Facebook ale Radio România Muzical şi Orchestrele şi Corurile Radio.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns