Concert dedicat lui Mozart, primul eveniment live de anul acesta la Sala Radio

(Foto: Alexandru Dolea)

Astăzi, Orchestra de Cameră Radio va susţine începînd de la ora 19:00, un concert dedicat integral compozitorului austriac Wolfgang Amadeus Mozart, de la naşterea căruia se împlinesc 265 de ani.

Acesta este primul eveniment de anul acesta la Sala Radio. El se va avea loc fără public şi va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Orchestrelor şi Corurilor Radio şi pe cea a postului Radio România Muzical, precum şi pe frecvenţele RRC şi RRM, potrivit unui comunicat news.ro.

Concertul se va aflat sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare şi îl va avea solist pe pianistul Horia Mihail.

Mozart a creat primele lucrări la vârsta de 5 ani şi, în doar 35 de ani de viaţă, a compus peste 600 de lucrări în aproape toate genurile muzicale ale timpului, dintre care 27 de concerte de pian.

Organizatorii au stabilit ca în concertul transmis de pe scena Sălii Radio vor fi interpretate Simfonia nr. 35 – Haffner (creată cu prilejul înnobilării unui membru al familiei Haffner din Salzburg) şi Concertul nr. 12, în interpretarea solistică a pianistului Horia Mihail.

După 14 ani de studii în România, pianistul Horia Mihail a urmat cursurile Universităţii din Illinois, obţinând diplomele de absolvire şi de masterat în 1995. După ce a fost lector la Boston University, a revenit la Braşov în toamna anului 2002, ca solist al Filarmonicii. În afara scenelor din România, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte, între altele, la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona şi Londra. Horia Mihail este solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi consilier pe probleme de cultură al Primăriei Municipiului Braşov.