Comunele Berceni şi Clinceni, în carantină pentru 14 zile, începând de joi seara

Comunele Berceni şi Clinceni  vor intra în carantină, în această  seară,  începând de la ora 22,00, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat Prefectura Ilfov.

Măsurile de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru comuna Clinceni, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu, au fost dispuse prin ordine ale şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Trebuie menționat faptul că, anterior emiterii celor două ordine, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, miercuri, 18 noiembrie, hotărâri prin care a propus carantinarea celor două comune, în urma analizelor de risc al răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localităţile ilfovene Berceni şi Clinceni, întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, se arată într-un comunicat de presă.

Aceste măsuri au venit în contextul în care rata de incidenţă cumulată a SARS-CoV-2 în Berceni şi Clinceni calculate, miercuri, pentru ultimele 14 zile.

Mai exact, în Berceni această rată a fost de 10,11 la mia de locuitori, prin urmare din populaţia totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

În Clinceni rata a fost de 10,03 la mia de locuitori. Concret, din populaţia totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 75 de persoane.