14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate se reuneşte miercuri în a doua şedinţă

Foto: Site-ul Guvernului României

Astăzi, va avea loc a doua reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, de la ora 16.00, a transmis Guvernul, potrivit unui comunic news.ro. 

Premierul Florin Cîţu a declarat săptămâna trecută, după ce s-a desfășurat prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, că de 1 iunie nu se va reveni în totalitate la normalitate şi că aşteaptă propuneri de relaxare a măsurilor de la miniştri. Ulterior, răspunzând unei întrebări, a precizat că de 1 iunie este prea devreme pentru a renunţa la mască.

Atunci  când a fost întrebat în legătură cu afirmaţia preşedintelui potrivit căreia la 1 iunie vor fi prezentate evaluările pentru posibila relaxare, prim-ministrul a răspuns: „Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim la 1 iunie sută la sută, dar vom arăta un prim pas, ce putem face, când vom avea rată de vaccinare de 30% şi apoi putem să discutăm şi de paşii următori. Este o condiţiolitate şi o spun de fiecare dată – nu se întâmplă fără vaccinare. Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Este sigura soluţie. Am fost închişi anul trecut 2 luni de zile şi nu am revenit la normalitate. Deci nu aceasta e soluţia. Soluţia este să ne vaccinăm”.

Totodată, Şeful Guvernului a adăugat, chestionat dacă este luată în calcul o propunere care ar putea veni săptămâna viitoare şi anume aceea de a redeschide restaurantele pe baza testării pentru COVID sau reluarea evenimentelor private tot pe baza unui test rapid sau PCR, că aceste lucruri vor fi discutate în Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, însă există propuneri avansate de Ministerul Culturii de a avea situaţii pilot în care să fie făcut accesul în acest fel la spectacolele de la Teatru Naţional şi Opera Română.

Comitetul este condus de premier, ca preşedinte, şi de secretarul general al Guvernului, ca vicepreşedinte. În exercitarea atribuţiilor, Comitetul emite instrucţiuni de implementare şi elaborează rapoarte şi analize.