Comitetul Executiv al PSD se va reuni astăzi. Vezi detalii

Foto: news.ro

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi pentru a analiza rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale, dar şi pentru a stabili strategia pentru turul al doilea.

Potrivit news.ro, va fi dezbătută implicarea filialelor locale în aceste alegeri, dar şi excluderea Anei Birchall din partid. Şedinţa social-democraţilor este programată la ora 16.00.

Conform datelor Biroului Electoral Central, care a centralizat voturile din 99,09% din secţiile de vot, Viorica Dăncilă a obţinut 22,69% la alegerile de duminică.

Candidatul PSD a câştigat alegerile în unele zone care votează tradiţional PSD, dar a pierdut în altele unde, de obicei, PSD căştiga alegerile în faţa altor competitori.

Spre exemplu, cu toate că a câştigat alegerile în judeţul Buzău, Dăncilă a pierdut în municipiul Buzău în faţa lui Klaus Iohannis.

Un alt subiect al şedinţei, anunţat încă de săptămâna trecută de Viorica Dăncilă, este situaţia Anei Birchall în partid.

”Este o foarte mare nemulţumire în rândul partidului în ceea ce priveşte activitatea doamnei Ana Birchall”, a spus preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Aceasta a reamintit că o revocase din funcţie pe Birchall de la Ministerul Justiţiei, dar preşedintele Klaus Iohannis a refuzat această decizie.