Combinatul siderurgic din Galați are o nouă tehnologie pentru reducerea emisiilor de carbon

O echipă complexă de specialişti ai Combinatului siderurgic din Galaţi a finalizat, recent, un proiect de modernizare care reduce atât consumul energetic al fabricării fontei lichide la Furnalul nr. 5 cât şi emisiile de carbon, potrivit Agerpres.

Proiectul constă în faptul că aerul care se injectează în furnal nu se mai preîncălzeşte folosindu-se amestecul clasic cu gaz de furnal şi gaz metan, ci un mix optimizat de aer îmbogăţit în oxigen, gaz de furnal şi mai puţin gaz metan, volumul acestuia din urmă fiind redus cu cel puţin 75 % faţă de soluţia veche.

Practic, gazul de furnal înlocuieşte gazul metan, îmbunătăţind astfel consumul energetic şi emisiile de dioxid de carbon.

“Acest tip de proiect, care continuă procesul nostru de modernizare, arată nivelul înalt de excelenţă tehnică al specialiştilor Combinatului, precum şi preocuparea de a ne întări eficienţa energetică şi de a ne îmbunătăţi continuu performanţele de mediu. Continuăm să lucrăm la proiecte asemănătoare, pe care le implementăm în întreaga companie”, a spus directorul combinatului, Bogdan Grecu.