26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

CNCAV: 114.000 de doze de vaccin Pfizer destinate copiilor sosesc în România. Imunizarea va începe din 26 ianuarie

Foto: Agerpres

114.000 de doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech şi care sunt destinate vaccinării copiilor între 5 şi 11 ani vor ajunge, marţi, în România.

“Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a anunțat Centrul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Prin urmare, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va debuta la data de 26 ianuarie, iar dozele vor fi distribuite după cum astfel:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.000 doze

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.000 doze

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 12.000 doze

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 12.000 doze

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze.

“Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, transmite sursa citată.

Este important de știut că vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru, potrivit Agerpres.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, iar până pe 24 ianuarie, ora 8,00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

Print Friendly, PDF & Email