CMSU va discuta impunerea purtării măștii în spațiul pietonal din Centrul Vechi din București

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu a declarat că luni, 3 august, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) va discuta impunerea obligației de a purta mască de protecţie sanitară în Centrul Vechi al Capitalei, potrivit Agerpres.

Această măsură ar urma să se aplice pe o perioadă de 30 de zile din momentul aprobării deciziei.

“La acest moment, din evaluarea riscurilor şi a datelor pe care le avem la nivelul municipiului Bucureşti, zona care reprezintă cel mai mare risc de infecţie este zona Centrului Vechi, densitate mare pe o zonă mică, motiv pentru care, în şedinţa de luni a CMSU, vom supune spre aprobare obligativitatea purtării măştii în zona pietonală a Centrului Vechi din Bucureşti”, a precizat Bădulescu.

De asemenea, el a mai specificat că polițiștii locali vor putea oferi măști de protecție celor care se află în zonă și nu măști.

“În permanenţă, după adoptarea hotărârii, timp de două săptămâni, cetăţenii municipiului Bucureşti vor fi sprijiniţi şi de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, care va avea întotdeauna la dispoziţie măşti pentru a le da cetăţenilor care nu au. Vom monta afişaj în acest sens, pentru ca toată lumea să fie informată despre obligativitatea purtării măştii în acea zonă”, a explicat viceprimarul Capitalei.

În cazul celor care nu vor purta măști de protecție, Bădulescu a specificat că vor fi prevăzute amenzi.