Clima a obligat de două ori mai mulți oameni să-și abandoneze caminele în anul 2019

Foto: hotnews.ro

Șapte milioane de oameni au fost nevoiți să plece din căminele lor în prima jumătate a anului 2019. Potrivit The Independent, acesta este un număr record, iar migrarea în masă cauzată de evenimente meteorologice extreme devine o normalitate.

Centrul de monitorizare a migrației interne (IDMC), care utilizează date guvernamentale, date oferite de agențiile ONU și din articolele de investigație din presă, este de părere că aproape de două ori mai mulți oameni au fost obligați să-și părăsească regiunea în prima jumătate a anului din cauza climei.

IDMC estimează că numărul deplasărilor umane asociate cu evenimente meteorologice va atinge 22 de milioane până la finalul acestui an. Astfel, va fi depășit triplul numărului curent.

“Comunitatea internațională nu mai poate să ignore persoanele strămutate intern. Trebuie să susținem guvernele naționale în eforturile lor de le proteja și de a le asista, de a construi pace și de a investi în dezvoltarea sustenabilă și adaptarea la schimbarea climatică”, a spus Alexandra Bilak, director al IDMC.

IDMC a solicitat liderilor mondiali care se vor aduna la New York pentru summitul pe tema schimbării climatice să ia aceste statistici în considerare.