Clarificări privind deșeurile provenite din București și îngropate la Călărași, raportate ulterior ca fiind reciclate și trasabilitatea acestor raportări

 

Către societatea Greenpoint Management S.A.:

Subscrisa, Gazeta de Știri, ziar online independent al românilor de pretutindeni și  deținătoarea site-ului de știri https://https://gazetadestiri.ro/ dorim să vă aducem la cunoștință următoareele aspecte:

Libertatea de exprimare este unul din drepturile fundamentale recunoscute de lege în întreaga lume, reglementată și prevăzută inclusiv în Constituția României. În acest context vă transmitem articolul preluat de Gazeta de Știri din cotidianul România Liberă-Investigații și vă rugăm să ne transmiteți opinia dvs cu privire la cele afirmate și dacă va simițiți lezați în vreun fel de conținutul articolului.

În cazul în care intenționați să prezentați un drept la replica, îl vom publica în baza unei solicitări scrise din partea dumneavoastră.

Totodata, în vederea publicării unui articol care să țină cont de opinia dvs, vă rugăm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Sunteți o societate care introduce ambalaje pe piața?
  2. Sunteti Unitate Administrativ Teritorială?
  3. Sunteti OIREP?
  4. Taxa de 2000 lei/tonă de ambalaj datorată Fondului de Mediu, în conformitate cu OUG 196/2005, modificată prin OUG 50/2019, a fost plătită intregral de către societatea dvs sau ați beneficiat de reduceri?
  5. Preluați raportările de reciclare a deșeurilor de la Utiltrailer S.R.L., respectiv de la punctul de lucru din Călărași?

Vă mulțumim și vă asigurăm că răspunsurile dumneavoastră vor fi publicate integral.

https://gazetadestiri.ro/nelu-iordache-a-infiintat-ong-ul-suflet-fericit-pentru-afaceri-ilegale-cu-deseuri-din-calarasi-si-a-dosarelor-penale-in-curs/