CJ Timiș solicită Guvernului plafonarea preţului măştilor de protecţie

Călin Dobra, președintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, a solicitat Guvernului , ieri, plafonarea preţului măştilor de protecţie la valoare pe care au avut-o în decembrie 2019, cât încă mai suntem în stare de urgență. Aceasta solicitare a venit în contextul în care  purtarea măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun și în alte spații închise publice și private a devenit obligatorie, de ieri în Timișoara. Se așteaptă ca în urma acestei obligativități, prețul acestor măști de protecție se crească din nou, potrivit Agerpres.

Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş a transmis prin intermediul paginii sale de Facebook următoarele: “Măştile de protecţie au devenit marfă de lux. Au preţuri pe care nimeni nu credea că le vom vedea vreodată. Din păcate, boala a creat premisele perfecte pentru speculă şi a activat setea de profit a unor producători sau comercianţi. Panica şi haosul legislativ au permis apariţia unor adaosuri fantasmagorice. Solicit public Guvernului plafonarea preţului măştilor la valoarea din decembrie 2019. Această măsură trebuie luată cât încă există starea de urgenţă şi avem în continuare cadrul legal pentru acest lucru”. 

Primarul Nicolae Robu a anunţat noua măsură de protecţie pe raza municipiului Timişoara chiar de marți seara. El a mai specificat că primele trei zile vor fi mai permisive și nu se vor acorda amenzi, după care se vor aplica şi sancţiunile. Potrivit acestuia, cei care nu găsesc măști de protecție, pot folosi şi improvizații precum eşarfele, dar aceste măsuri trebuie respectate. Primarul a mai declarat: “Se aplică sancţiuni în conformitate cu Legea 61/1991, cei care nu o respectă, riscă o amendă între 500 şi 1.500 de lei. Nu vrem să amendăm pe nimeni, trebuie să respectăm regulile. Nu vrem să facem bani din amenzi, dar regula trebuie respectată”.